2011. március 4., péntek

Hogyan lehet jó fotóst választani?

Fogós kérdés…

Azt hiszem, egy esküvői fotográfus kiválasztásánál (is) két tényezőnek kell egyszerre a helyén lenni: a fotóinak és a személyiségének.
Az előzőt nagyon nem kell magyaráznom, hiszen a lényeg, hogy megfogjanak a képei, stílusa, látásmódja, szóval tetsszen, amit csinál.
A másikat kicsit kifejtem. Az esküvői fotós lesz az a személy, aki végig fog Titeket kísérni az egész nap folyamán. Mindig Mellettetek lesz (ha csúnyán szeretném mondani: mindig a nyakatokba fog lihegni), ezért fontos, sőt elengedhetetlen, hogy szimpatikusak legyetek egymásnak! Hogy Te és a párod is jól érezzétek magatokat a társaságában, felszabadultak és fesztelenek legyetek. Kvázi barátként és egyenrangú félként tudjatok tekinteni rá.

Ezért mindenképpen találkozzatok az esküvőtök napja előtt, ne csak e-mailben, telefonon, sms-ben, vagy postagalamb útján kommunikáljatok egymással, mert így előfordulhat, hogy csalódtok és nem úgy sülnek el a dolgok, ahogy a dolgoknak el kell sülniük. (Vagy mi.)

Ami pedig szintén egy jó javaslat: kérj a fotósodtól ún. e-session, love session, vagy eljegyzési fotó sorozatot. Így még kisebbre redukálhatod a kockázataid számát, hiszen egy előzetes fotózás során minden eldől! (Mint a domino napon.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése